Щорічно, наприкінці березня, на планеті проходить акція – Година Землі. Що це таке, коли вона буде в цьому році та в чому її суть – читайте далі.

Що таке Година Землі

Акція Година Землі стартувала в австралійському Сіднеї в 2007 році. Її придумали Всесвітній фонд захисту дикої природи і таблоїд “The Sydney Morning Herald”. Метою було привернути увагу людей до неконтрольованих витрат ресурсів планети. Тоді, в 2007-му, в цій акції взяли участь 2,2 млн. будинків і підприємств – вони погасили вогні на 1 годину, щоб продемонструвати свою позицію щодо зміни клімату.

Через рік в акції Година Землі взяли участь понад 100 млн. людей в 35 країнах. Згасли світові пам’ятки – міст Харбор-Брідж в Сіднеї, Сі-Ен Тауер в Торонто, міст Золоті Ворота в Сан-Франциско і Колізей Риму. У березні 2009 року акція Година Землі стала наймасовішою в історії людства – понад мільярд жителів планети вирішили вимкнути світло. Тоді ж до цієї акції приєдналася і Україна.

Коли буде Година Землі в 2023 році

Акція Година Землі проходить щорічно в останню суботу березня. У 2023 році вона відбудеться 25 березня. У цей день на одну годину – з 20:30 до 21: 30 за місцевим часом – люди на планеті погасять світло і електричні прилади.

Мета Години Землі – не в економії електрики. 60 хвилин абсолютно недостатньо, щоб помітно зберегти енергію в масштабах світу. Але це відключення символічно виражає єдність людей у захисті природи.

У цій акції беруть участь не тільки звичайні люди, а й громадські та політичні лідери, великі бізнеси, державні та комерційні підприємства. Свого часу в Україні до кампанії долучилися понад 50 міст і селищ, серед яких Київ, Одеса, Львів, Харків, Полтава та інші. На сьогодні Година Землі – наймасовіша громадська акція в історії людства.
Запрошуємо вас теж долучитися до Години Землі, загасити світло та відчути єдність із усім людством у захисті довкілля.